Emeryville Public Market, Emeryville

This 98,665 s.f. sustainable building project involved an historic brick-and-timber building located on a 14-acre multiple building campus. Hillhouse was instrumental in both the design development and the construction on this project. Our involvement included extensive interaction and collaboration with the general public, existing Public Market tenants and the Exploratorium (for on-site interactive displays). Construction included new Public Market facades and entries, exterior circulation and store entrances, structural seismic upgrade and sound rated partition walls. Unique sustainable features include EV charging stations and a solar carport, a rainwater collection system, bioswale storm water management, and heavy use of salvaged and reclaimed materials. This project was awarded a Gold-Level California Catalyst Grant for Sustainability.

Share on:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn