Emery Tech, Emeryville

This project involved converting a 230,000 s.f. heavy industrial building into office space. Hillhouse did a massive structural retrofit of the structure’s historic exterior shell while also maintaining the architecturally rich building and the old factory’s airy grandeur. We were able to incorporate many of the original building elements, including high bay windows, exposed I-beams and columns, and exposed concrete and brick while integrating modern steel and glass construction.

Share on:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

This award-winning project involved the complete demolition of the interior in order to implement an adaptive re-use conversion to a mixed-use office, R&D, distribution and retail project with state-of-the art building systems. Construction included the addition of a second floor throughout the existing building footprint and a partial third-floor mezzanine. We constructed the floors of steel and light-weight concrete. We also completed new common area cores with elevators, atrium-style main lobby and balconies.

Further enhancing the appeal of this project is the 624-stall, four-level parking garage Hillhouse built inside the building to provide secure parking for building tenants.

Accolades:
Honorable Mention for Project of the Year in 2001 from the SF Business Journal.