Bill Johnston

General Superintendent

Bill Johnston

Bill has been used extensively as an interior improvement superintendent with an emphasis on long-term, repeat projects typically with multiple phases and extensive coordination in occupied facilities. Bill’s attention to detail and his hands-on knowledge of key building trades allows him to artfully work within existing facilities and accommodate demanding construction schedules. His attention to quality allows him the ability to close projects quickly with minimal punch list and quick tenant occupancy.

NEW CONSTRUCTION / MAJOR BUILDING RENOVATION:

AIF – Stanford Automation Innovation Facility (VAIL)
8,000 s.f. interior and 4,000 s.f. covered bay of a ground up agricultural style building with custom steel that blends homogeneously with the rural surrounding. This innovative facility is a partnership between Stanford and Volkswagen to continue a tradition of award winning vehicles in the DARPA competition and to help create safer and greener cars. The building has both interior and exterior work bays as well as electronics labs and collaboration areas. The large interior volumes and abundance of natural light work in conjunction with the radiant heating and natural ventilation.

TENANT IMPROVEMENT / SPECIALTY PROJECTS:

Men’s Wearhouse, Fremont
115,000 s.f. corporate campus interior office improvement and exterior site amenity project. Design build, fast track , three phase – three building renovation. The site amenity project replaced asphalt parking with landscaped activity areas, BBQ, bocce court and covered seating and walking paths connecting the buildings creating an interior landscape core. The campus services all executive functions, board rooms, merchandising and marketing, recording studios and photography labs, full service corporate cafeteria, fitness facilities, child care and general office. The scope of work included full demolition of existing interior improvements to shell condition. Construction of all new interior improvements highlighting architectural reclaimed woods, exposed ground and polished concrete floors, unique lighting treatments, contemporary color pallet, fabrics and finishes, new MEP systems.

The Schwab Residential Center
STANFORD UNIVERSITY – SCHWAB CENTER DINING BUILDING, Palo Alto Complete demolition and reconstruction for the Graduate School of Business – Schwab Center’s “World Renown” Dining Center for Chef Raul Lacara. Fast track construction over New Year holiday season. New kitchen layout with all new utilities and new and renewed kitchen equipment. New 600 s.f. storage building, extended private dining courtyard, new walk-in cooler/freezers, new liquor storage and employee locker room. Structural building upgrades required for the installation of roof top equipment and interior renovations.

Stanford – Quad, Palo Alto
40,000 s.f. of multiple interior improvement projects. Design and permitting assist. Removal of isolated interior improvements and the construction of new offices, meeting space and open office areas. Upgrade finishes through-out. Includes support and coordination for security, phone, furniture, and move management.

Equinox Fitness Club, San Francisco
36,000 s.f. high end fitness club renovated from a historical 1920s movie theatre. Located in the Cow Hollow neighborhood of San Francisco, this project provided many site logistic challenges on a highly compressed schedule. This club includes a group fitness studio, full Yoga studio, cycling and Pilates rooms, cardio vascular and free weights areas, and designated stretching areas throughout the club. Full service men and women locker rooms, full service spa, lobby, pro-shop, juice bar lounge, kids center and sales office . Throughout the club are an extensive use of mirrors and specialty accent lighting. All high-end materials were used for fixtures, walls and flooring.

Google Kinderplex, Palo Alto
15,000 s.f. two story building addition/renovation and change of use. Construction included the complete demolition of all existing interior improvements and isolated exterior improvements. The building was enlarged and accessibility was repositioned to improve flow and functionality. All new exterior site improvements, secure play area and specialized interior improvements for childcare. Extensive use of eco-friendly material and hazard-proof materials.

COHERENT LASER GROUP, Santa Clara, CA
High Tech Manufacturing – Various Projects
150,000 s.f. manufacturing facility; various projects including clean room construction, wet labs and dry labs, open office, executive offices, high-end conference space and site ADA and system upgrades. Construction included class 10,000 and 1,000 clean rooms and labs included extensive process piping including LN2, H2, CDA, Vac, CW, HW, acid drain lines and gas storage.